ugg boots clearancecheap ugg bootsugg boots on saleuggs for cheapcheap uggsugg boots cheapugg boots clearanceCustom NFL Jerseyugg boots cheapcheap uggscheap ugg bootsugg boots on saleuggs for cheap

cheap ugg bootsugg tassel 5835 bootsugg metallic tall 5812 bootsugg classic short 5251 bootsugg classic short 5281 bootsugg classic short 5800 bootsugg classic short sparkles 3161 bootsugg classic tall 5815 bootsugg fox fur 5685 bootsugg jimmy choo 5838 bootsugg classic paisley 5831 bootsugg classic mini 5854 bootsugg bailey button 5803 bootscheap uggs for kidsugg bailey button 5991 bootsugg bailey button fancy 5809 bootsugg bailey button triplet 1873 bootsugg classic short 5825 bootsugg classic fancy 5998 bootscheap uggs for men ugg classic mini 5854 boots cheap uggs for women

cheap uggsugg bailey button miniugg classic short sparklesugg classic cardyugg nightfallugg classic miniugg roxyugg sheepskin cuffugg slippersugg classic tallugg bailey buttonugg bailey buttoncheap uggs for menugg bailey button tripletugg classic shortcheap uggs for kidsugg neumelugg fox fur shortugg classic shortcheap uggs for womenugg bailey button tripletugg classic shortugg classic tall

ugg boots cheapugg sheepskin cuffugg bailey button tripletugg accessoryugg bailey button miniugg gloveugg classic cardyugg boots for menugg earmuffugg classic shortugg classic miniugg classic shortugg classic talluggs for womenugg fox furugg bailey buttonugg ballet flatsugg boots for kidsugg sandalsugg bailey buttonugg sneakersugg bailey button tripletcasualsugg classic shortugg classic tall

Sobno bilje
Klorofit Ispis E-mail
Vjerojatno jedna od kućnih biljaka koje se najlakše uzgajaju i razmnožavaju. Postoji nekoliko vrsta, a svima je zajedničko da lijepo izgledaju na povišenoj polici ili u visećoj košari. Vrsta sa potpuno zelenim lišćem traži veoma malo svijetlosti pa je pogodna za prostore koji nisu baš jako bogati svijetlom. Šarenoj, bijelo-zelenoj potrebno je više svijetla, ali ne voli direktno sunce. Zalijevajte je po ljeti dva puta tjedno, a zimi otprilike jednom na tjedan. Ljeti će joj goditi prskanje lišća.
Opširnije...
 
Koleus, ukrasna kopriva (Coleus) Ispis E-mail
To je lisnata biljka koju nejčešće uzgajamo kao jednogodišnju. Nježno lišće joj je šareno u kombinacijama različitih boja crveno, bakreno, zeleno prošarano žutim, narančasto... Možemo je držati u kući, a dolaskom toplih dana krajem proljeća slobodno je držite vani posađenu u loncima, sandučićima ili pak na vrtnoj gredici.
Mjesto na kojem će rasti treba biti svijetlo, jer će inače šareno lišće izgubiti boju i postati izbjedljelo i ružno, no trebalo bi je zaštititi od jakog podnevnog sunca. Traži vlažnu zemlju i veoma brzo raste tako da će je po ljeti za vrijeme jakih vrućina trebati svakodnevno zalijevati. Na proljeće i jesen dovoljno je otprilike svaki treći dan. Uvijek nastojte da je zemlja vlažna, ali nikada ne ostavljajte vodu stalno u podlošku nego kad biljku zalijete nakon petnaestak minuta izlijte višak vode. Potrebno ju je u doba rasta prihraniti svaka dva tjedna gnojivom za lisnato bilje. Cvjetove koji se pojavljuju na vrhu izdanka potrebno je otkinuti kako bi se biljka dalje nastavila razvijati i širiti.
Opširnije...
 
Kristov trn (Euphorbia milli) Ispis E-mail
Domovina ove biljke je Madagaskar no veoma brzo se udomaćila zahvaljujući svojoj otpornosti. Uz to najčešće cvjeta od ranog proljeća pa sve do kasnog ljeta, crvenim ili žutim cvjetićima. Stabljika je sukulentna, prekrivena sitnim dlačicama, a u razmacima od 3-4 centimetra izrasta trnje, a između njega svijetlozeleni listići.
Treba joj puno svjetla, može izdržati i direktno sunce, suhi zrak, ali ne podnosi previše vode. Ljeti je normalno možete držati vani na balkonu ili ukopanu u vrtu, a na jesen početkom hladnijih dana unesite je u kuću. Po zimi može izdržati u prostoriji s centralnim grijanjem bez problema. Mora se jako paziti na zalijevanje, pogotovo zimi kad miruje, zalijte je malo, tek jednom tjedno kako se korijenova bala ne bi u potpunosti isušila.
Opširnije...
 
Kroton (lat. Codiaeum variegatum) Ispis E-mail
Ovo je uvjerljivo najšarenija sobna biljka. Listovi su šareni, sa obojenim lisnim žilama ili imaju mrlje, točke ili neke nedefinirane šare, a boje koje možemo naći na listovima su od tamno zelene do žute, narančaste, bakreno crvene...Uz to i listovi mogu imati razne oblike. Mogu biti uski, duguljasti, obli, nazubljeni, duboko zarezani, kopljasti, zaista veoma veliki spektar boja i oblika. Kako bi se to šarenilo održalo, biljku morate staviti na jako svijetlo mjesto. Može biti i na izravnom suncu, ali onda pripazite da je baš tada ne prskate, jer će ostati ružne smeđe mrlje. Voli vlagu tako da morate redovito zalijevati, ali ne smijete dozvoliti da voda ostane stalno u podlošku. Uvijek izlijte višak vode koji biljka nije popila petnaestak minuta poslije zalijevanja. Ljeti zalijte otprilike svaki treći dan dok zimi svakih 5-6 dan.
Opširnije...
 
Kućna paprat, nefrolepis (lat. Nephrolepis exaltata) Ispis E-mail
Paprat nekako podsjeća na povijest, na viktorijansko doba mada je i danas popularna. Dobro uspjeva i u prostorima gdje nema puno prirodnog svijetla, a voli vlagu pa će stoga biti zadovoljna u kuhinji ili npr. kupaonici. Držite je uvijek vlažnom. Ljeti zalijevajte 2 puta na tjedan dok zimi jednom tjedno i pripazite da temperatura ne padne ispod 10 stupnjeva Celzija. Po mogućnosti tokom ljeta redovito je prskajte, a tokom zimi ako je u prostoru gdje je suh zrak (centralno grijanje) smatrajte to obaveznim. Vlagu u zraku možete povećati i tako da biljku posadite u plastičnu vazu i da stavite kamenčiće u podložak.
Opširnije...
 
«« Početak « Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 31 - 35 od 49
 
Andragog
CROSTONE.hr
 
 
Prijava

Zaboravili ste šifru?Edgar tarot
 
 
Marketing
© 2009 VRT.com.hr - SVE za vaš vrt | Web Development by Zarko Maltar