ugg boots clearancecheap ugg bootsugg boots on saleuggs for cheapcheap uggsugg boots cheapugg boots clearanceCustom NFL Jerseyugg boots cheapcheap uggscheap ugg bootsugg boots on saleuggs for cheap

cheap ugg bootsugg tassel 5835 bootsugg metallic tall 5812 bootsugg classic short 5251 bootsugg classic short 5281 bootsugg classic short 5800 bootsugg classic short sparkles 3161 bootsugg classic tall 5815 bootsugg fox fur 5685 bootsugg jimmy choo 5838 bootsugg classic paisley 5831 bootsugg classic mini 5854 bootsugg bailey button 5803 bootscheap uggs for kidsugg bailey button 5991 bootsugg bailey button fancy 5809 bootsugg bailey button triplet 1873 bootsugg classic short 5825 bootsugg classic fancy 5998 bootscheap uggs for men ugg classic mini 5854 boots cheap uggs for women

cheap uggsugg bailey button miniugg classic short sparklesugg classic cardyugg nightfallugg classic miniugg roxyugg sheepskin cuffugg slippersugg classic tallugg bailey buttonugg bailey buttoncheap uggs for menugg bailey button tripletugg classic shortcheap uggs for kidsugg neumelugg fox fur shortugg classic shortcheap uggs for womenugg bailey button tripletugg classic shortugg classic tall

ugg boots cheapugg sheepskin cuffugg bailey button tripletugg accessoryugg bailey button miniugg gloveugg classic cardyugg boots for menugg earmuffugg classic shortugg classic miniugg classic shortugg classic talluggs for womenugg fox furugg bailey buttonugg ballet flatsugg boots for kidsugg sandalsugg bailey buttonugg sneakersugg bailey button tripletcasualsugg classic shortugg classic tall

Vrtovi sunca: Spoj minimalizma i artizma Ispis E-mail
vrtovi-sunca.jpgU turističkom kompleksu Vrtovi sunca u Orašcu kod Dubrovnika ovaj je tjedan otvoren prvi hrvatski hotel u prestižnom svjetskom lancu Radisson BLU, koji je, kao svojedobno i prvi hrvatski hotel u lancu Hilton, također u Dubrovniku, pomaknuo granice u turizmu na jugu Hrvatske. Uz visoke standarde u kvaliteti usluge, za koju jamči i sam hotelski brand, Radisson BLU Resort & Spa u kompleksu Dubrovnik Sun Garden u Orašcu inovacije je unio i svojim vanjskim izgledom, okolišem te profinjenim interijerom. Modernu građevinu uz more projektirali su hrvatski arhitekati Pero Puljiz i Branimir Medić. Kao partneri u renomiranom nizozemskom arhitektonskom birou de Architekten Cie u Amsterdamu, Puljiz i Medić već imaju više pobjeda na velikim međunarodnim arhitektonskim natječajima te projekte u Kanadi, Rumunjskoj i Kini, a hotel nadomak Dubrovnika prvi je projekt u domovini.

 

Brački kamen

- Sam izgled objekta odredio je niz zadanih parametara pa je na relativno maloj parceli sagrađen hotel od 35.000 četvornih metara u kojemu sve sobe imaju balkone i terase s pogledom na more i Elafitske otoke - rekao je Pero Puljiz.

Da bi se to postiglo, u donjem je dijelu projektiran terasasti hotelski dio koji prati konfiguraciju terena, a u gornjem dijelu dva krila u obliku slova V.

Jednako kao i vanjski izgled hotela, pozornost plijeni i unutrašnjost dubrovačkoga Radissona BLU. Pri gradnji je korišten kamen iz bračkih i dubrovačkih kamenoloma, a bjelina dominira i velikim prostorom recepcije i hotelskih holova koji su oplemenjeni biranim dizajnerskim namještajem.

Glasnogovornica hotela, Antonija Zrilić, rekla je da je namještaj rađen “po mjeri” u njemačkim, austrijskim i talijanskim tvornicama, ali od hrvatskih sirovina. U hotelu se vodilo i računa o ugrađivanju hrvatskih materijala, a želja za promicanjem domaćeg vidljiva je u nizu detalja u interijeru.

 Tako su u restoranu, uz stolove i stolice finog nenametljivog dizajna, postavljeni i dugi stolovi - šankovi od neobrađenog bukova drva, kao i stol sa staklenom prozirnom površinom kojemu je postolje impozantno, široko deblo stogodišnjeg slavonskog hrasta.

Privlačan stakleni zid


Osmišljavanje unutarnjeg dizajna hotela, rezidencija i lounge barova povjerena je poznatoj tvrtki Hirsch Bedner Associates čiji su stručnjaci za hotel u Orašcu kreirali spoj modernog i luksuznog.

Na uređenju interijera radilo je petnaestak dizajnera čija je kreativnost do izražaja došla u detaljima poput lustera od školjki u restoranu, ukrasnih jastučića u toploj narančastoj boji ili tirkiznih taburea i stolaca u bjelini recepcijskog hola.

U tom prostoru iz kojeg se kroz velike prozorske stijenke pruža jedinstven pogled na Elafitske otoke, uz zanimljiv separe odvojen rešetkastom polukružnom ogradom, pozornost privlači i stakleni zidni friz u plavim bojama mora, djelo Dine Trtovca.

 Trtovac je jedan od dvadesetak renomiranih hrvatskih umjetnika čija ulja, instalacije, predmeti u prostoru, kipovi i fotografije krase unutrašnjost.

 U hotelu s ponosom ističu da su u njihovoj umjetničkoj kolekciji zastupljeni i Bane Milenković, Anton Vrlić, Peruško Bogdanić, Zoltan Novak, Petar Barišić, Igor Pauška, Boris Bučan, Goran Vranić, Dražen Trogrlić, Božidar Prezelj, Nikola Koydl, Igor Rončević, Duje Jurić, Dalibor Jelavić, Vatroslav Kulić, Krešimir Nikšić, Maja Kordić, Goran Štimac, Zdravka Ivandija, Ante Kuduz i Dubravka Babić.

 Uz 408 luksuznih soba i apartmana, s jednako luksuznim kupaonicama, hotel ima i niz sadržaja za ugodno provođenje vremena, odmor, opuštanje, zabavu ili sportske aktivnosti. Jedan od njih je Wellness i Spa centar na 3500 četvornih metara, koji je dio luksuznog branda Anne Semonin, Parižanke koja je utemeljila renomiranu kompaniju u industriji ljepote.
Stabla maslina

Njezina vjerna klijentica bila je i princeza Grace od Monaka, a u specijalnim kozmetičkim linijama i tretmanima, poput pilinga crnim pijeskom uz ritual oceanske masaže i u aktivnoj ledenoj terapiji lica, sada mogu uživati i posjetitelji Vrtova sunca.

Uz brojne barove i restorane, ponudu noćne zabave upotpunjava noćni klub Grinja, kombinacija modernog bara i restorana s ponudom jela fusion kuhinje. 

Posebna priča vezana je uz uređenje 57.000 četvornih metara površine na kojoj se prostire kompleks u Orašcu, kao i gornje, zelene hotelske terase koja se vidi iz zrakoplova kada se dolazi u zračnu luku u Čilipe. Zagrebačka tvrtka za hortikulturu Dionaea vrtovi posebno je pazila na očuvanje zatečenog raslinja, a posađeno je i 20 tisuća novih sadnica.

Mala  marina


- Rezultat je okoliš sa 150 različitih biljnih vrsta, odreda tipičnih za dubrovačko podneblje - istaknula je Antonija Zrilić. Dodala je da su tisućljetna stabla maslina, koja su prije bila tu, sačuvana i premještena pa sada i sam ulaz u hotel krase upravo stare masline.

Kompleks Dubrovnik Sun Garden zanimljiv je i zbog vlastite male marine iz koje će prema Dubrovniku isplovljavati brodići i prevoziti hotelske goste, po tome što u okviru kompleksa nema automobilskog prometa, kao i po radu tržnice na kojoj se može kupiti svježe voće i druge namirnice.

Otvaranjem hotela Radisson BLU za vlasnike kompleksa, fond Jupiter Adria i velikogoričku tvrtku Hidrocommerce čiji se vlasnik Josip Kordić osobno maksimalno angažirao i nadgledao radove u Orašcu, završen je samo dio posla.

U sklopu investicije od oko 150 milijuna eura, naime, u planu je gradnja još jednog superluksuznog hotela. To će biti hotel u lancu The Regent koji je, kao i Radisson BLU, dio Rezidor Grupe u kojoj je 369 hotela u 59 zemalja.


 

   
Bjelina dominira velikim prostorom recepcije i hotelskih holova  
 Sav namještaj u hotelu  rađen je “po mjeri”

 

   
Ukrasni jastučići u toploj narančastoj boji izbor su petnaestak dizajnera koji su radili na izgledu unutrašnjosti hotela Drvene stolice i stolovi unose u prostor dašak prirode 

 

Kupaonica kao spa oaza Hotel u svojoj ponudi ima niz spa i wellnes aktivnosti, ali same kupaonice svojim sadržajem mogu bez sumnje priuštiti gostu potpuni užitak  
 

  Jutarnji.hr

 
« Prethodna   Sljedeća »
 
Andragog
CROSTONE.hr
 
 
Prijava

Zaboravili ste šifru?Edgar tarot
 
 
Marketing
© 2009 VRT.com.hr - SVE za vaš vrt | Web Development by Zarko Maltar