ugg boots clearancecheap ugg bootsugg boots on saleuggs for cheapcheap uggsugg boots cheapugg boots clearanceCustom NFL Jerseyugg boots cheapcheap uggscheap ugg bootsugg boots on saleuggs for cheap

cheap ugg bootsugg tassel 5835 bootsugg metallic tall 5812 bootsugg classic short 5251 bootsugg classic short 5281 bootsugg classic short 5800 bootsugg classic short sparkles 3161 bootsugg classic tall 5815 bootsugg fox fur 5685 bootsugg jimmy choo 5838 bootsugg classic paisley 5831 bootsugg classic mini 5854 bootsugg bailey button 5803 bootscheap uggs for kidsugg bailey button 5991 bootsugg bailey button fancy 5809 bootsugg bailey button triplet 1873 bootsugg classic short 5825 bootsugg classic fancy 5998 bootscheap uggs for men ugg classic mini 5854 boots cheap uggs for women

cheap uggsugg bailey button miniugg classic short sparklesugg classic cardyugg nightfallugg classic miniugg roxyugg sheepskin cuffugg slippersugg classic tallugg bailey buttonugg bailey buttoncheap uggs for menugg bailey button tripletugg classic shortcheap uggs for kidsugg neumelugg fox fur shortugg classic shortcheap uggs for womenugg bailey button tripletugg classic shortugg classic tall

ugg boots cheapugg sheepskin cuffugg bailey button tripletugg accessoryugg bailey button miniugg gloveugg classic cardyugg boots for menugg earmuffugg classic shortugg classic miniugg classic shortugg classic talluggs for womenugg fox furugg bailey buttonugg ballet flatsugg boots for kidsugg sandalsugg bailey buttonugg sneakersugg bailey button tripletcasualsugg classic shortugg classic tall

Novosti
Godišnje uvezemo cvijeća za 50 milijuna dolara Ispis E-mail

cvijece-uvoz.jpg U Hrvatskoj se godišnje uveze cvijeća u vrijednosti 50 milijuna dolara, a zbog prekomjernog uvoza domaći cvjećari sve teže, nalaze put do potrošača.

Domaći proizvođači cvijeća drže da bi trebalo pooštriti kontrolu uvoza cvijeća te posebno upozoravaju na deklaracije na proizvodima, jer se uvozi sve i svašta. Na domaće tržište dolazi cvijeće koje je već vraćeno s aukcijske prodaje na robnim burzama u drugim zemljama i koje uvene već za dva do tri dana nakon kupnje.  Ipak, pojedine županije, kao Zagrebačka i Varaždinska, te Grad Zagreb potiču proizvodnju cvijeća jer bez ulaganja u tehnologiju proizvodnje cvijeća hrvatski proizvođači teško mogu opstati na tržištu.

Opširnije...
 
Pevec: Bogatiji sam i jači nego ikada Ispis E-mail

pevec-direktor.jpg – Najoštrije demantiram tvrdnje da imam velikih teškoća u poslovanju i ne podmirujem svoje obveze bankama i dobavljačima. U Pevec grupi nema promjena u poslovanju unatrag godinu dana. Dapače, Pevec je sada bogatiji i jači nego ikad – govori Zdravko Pevec, predsjednik uprave Pevec grupe, kojemu, kako se ovih dana nagađa u javnosti, banke prijete zapljenom 300 kamiona u leasingu.

Govori se da je čak i Todorića osobno obavijestio “kako ga može okrenuti naopako, ali mu nema čime platiti”. Pevec objašnjava kako o situaciji u njegovoj tvrtki najbolje govori činjenica da je samo u proteklih godinu dana sagrađeno 150.000 kvadrata novog prodajnog prostora. Sve svoje obveze plaća na vrijeme i po dogovoru, a ni s Todorićem, s kojim ostvaruje suradnju ‘tešku’ oko 120 milijuna kuna, nema nikakvih problema.

U ovome trenutku, doznajemo, Pevec najviše ima problema s neradnom nedjeljom, zbog koje je izgubio 40 milijuna kuna prometa. Hypo Leasing i Scania Credit Hrvatska danas su demantirali da s Pevecom, koji je njihov pouzdani i dugogodišnji partner, imaju ikakvih nepodmirenih obveza.

 
Pripremite tlo za sadnju voćaka Ispis E-mail

sadnja vocke.jpg Da bi do­bro uspi­je­va­le, ­svim vo­ćka­ma tre­ba do­bro stru­ktu­ri­ra­no, pri­kla­dno ­o­ci­je­đe­no i plo­dno tlo. Plo­dno ilo­va­sto tlo ­savršeno je i na nje­mu se stva­ra­ju vi­so­ki pri­no­si kva­li­te­tna vo­ća. Uz do­bro ocje­đi­va­nje, gli­ne­na tla stva­ra­ju do­bre pri­no­se, ali se u pro­lje­će spo­ri­je za­gri­ja­va­ju ­zbog če­ga ­rast i plo­do­noš­enje mo­gu ka­sni­ti.

Pje­sko­vi­ta tla su obi­čno ma­nje plo­dna od osta­lih, a na va­pne­na­stim tli­ma mo­že do­ći do ja­ke klo­ro­ze ­zbog ne­do­sta­tka man­ga­na i že­lje­za.

Važne rupe

Tlo s ra­zi­nom ph od 6-6,5 ide­al­no je za sve vo­ćke, ­osim za bo­ro­vni­ce ko­je tre­ba­ju ki­se­lo tlo s ph 4-5,5. Tla ko­ja ima­ju ph ­ispod 5,8 tre­ba­te va­pni­ti. Sa­di­te li na tlu či­ji je ph ­iznad 7, da bi ste sni­zi­li ph, tlo re­do­vi­to po­si­paj­te amo­nij-sul­fa­tom i mal­či­raj­te ki­se­lim kom­po­stom.

Opširnije...
 
Geopodravina: Uz struju proizvodit će se povrće, cvijeće i ribe Ispis E-mail

rasadnikcvijeca.jpg Osnivanjem poduzeća Geopodravina službeno je počela realizacija programa iskorištavanja geotermalnih voda na bušotinama Lunjkovec i Kutnjak i u sklopu toga će se izgraditi termoelektrana, sušara za povrće, uzgajalište riba, proizvodnja cvijeća i povrća te turistički kompleks s hotelom i bazenima.

Projekt je zahtjevan, ali realan s obzirom na potencijale geotermalnih bušotina te se za dvije godine, rečeno je, može očekivati otvaranje 500 radnih mjesta.

Opširnije...
 
Kako obogatiti vrt u proljeće? Ispis E-mail
ImageZa ljubitelje cvijeća jesen je doba kada ima najviše posla u vrtu. Osim spremanja bilja za zimsko mirovanje i svih ostalih mnogobrojnih jesenskih radova u vrtu, sada je vrijeme da isplaniramo proljetni izgled svoga vrta i sukladno tome kupimo i posadimo biljke koje cvatu u rano proljeće. Tu se prije svega misli na dvogodišnje biljke kao što su npr. maćuhice koje se siju prve godine da bi cvale iduće godine i na lukovičaste biljke koje se sade sada u jesen da bi cvale rano u proljeće. To su uglavnom biljke koje je vrlo lako uzgojiti, a možemo ih saditi posvuda, u žardinjerama, na cvjetnim obrubima ili na mješovite gredice gdje ih kombiniramo s jednogodišnjim ili dvogodišnjim vrstama, na travnjake ili ispod listopadnih stabala, gdje će imati dovoljno sunca i topline dok drveće ne prolista. Najljepše djeluju posađene u velikim skupinama gdje odabirom vrsta i boja možete stvoriti prekrasne maštovite proljetne kreacije. Glavno razdoblje cvatnje za većinu lukovičastog bilja je od ranog proljeća pa do početka ljeta. Osim nekoliko vrsta koje se sade u proljeće, većinu vrsta sadimo sada ujesen tijekom rujna i listopada, a u toplijim predjelima i nešto kasnije, ali svakako prije nego dođe do smrzavanja tla. Ono što je lukovičastim vrstama zajedničko to je da imaju zadebljali podzemni dio u koji biljka sprema hranu (lukovica, gomolj, rizom) koja joj služi za preživljavanje u nepovoljnom dijelu godine i tjeranje novih izdanaka kada nastupe povoljni vremenski uvjeti.
Opširnije...
 
«« Početak « Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 31 - 35 od 77
 
Andragog
CROSTONE.hr
 
 
Prijava

Zaboravili ste šifru?Edgar tarot
 
 
Marketing
© 2009 VRT.com.hr - SVE za vaš vrt | Web Development by Zarko Maltar